sâmbătă, 23 iulie 2016

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ADMITEREA LA CLASELE DE INTENSIV ENGLEZĂ


Dupa afisarea rezultatelor la admiterea la liceu au loc înscrierile la licee dupa repartizarea computerizată. La multe Colegii există, pe lângă profilul de bază, și varianta intensiv engleză: filologie-intensiv engleză, științe ale naturii-intensiv engleză, științe sociale-intensiv engleză, matematică-informatică-intensiv engleză, ca să enumăr câteva dintre ele.

Pe lângă aceste variante, mai există profilul de filologie-bilingv engleză, pentru care se dă un test de limbă la sfârșitul lunii mai, test, care, promovat cu o notă mai mare decât 6, este valabil și pentru cei care doresc să urmeze un profil intensiv engleză.

Totodată, conform metodologiei Ministerului Educației, sunt valabile pentru admiterea la clasele cu predare intensiv engleză și testele Cambridge KET, PET promovate.

În cazul în care elevul nu a dat în luna mai testul de limbă sau nu are un certificat KET sau PET, după înscrierea la liceu, se organizează un test de limbă engleză  în școala unde a fost admis. 

Testul pentru intensive este unul în general mai ușor decât cel pentru clasele de bilingv și are nivel de dificultate A2-B1, iar departajarea o face, în general, media de admitere în liceu.

Informații în plus despre testele de intensiv engleză vă pot oferi secretariatele școlilor unde au fost admiși copiii.  

De ce este recomandabil să vă înscrieți la profilul de intensiv engleză? Din perspectiva noastră, de centru de pregătire a examenelor Cambridge, statisticile vorbesc de la sine. Elevii care studiază intensiv limba engleză la școală, pe lângă orele în particular, au rezultate mai bune la testele Cambridge decât cei care studiază engleza la școală 2 ore pe săptămână.

Elevii claselor intensiv engleză se bucură de încadrare mai bună, de întâietate în cadrul proiectelor școlare internaționale, participă la mai multe concursuri și proiecte, nivelul clasei este unul mai bun la limba engleză, au mai multe șanse să primească burse și facilități internaționale.

Totodată, standardele examenelor Cambridge au crescut foarte mult, iar 2 ore de pregătire săptămânal nu mai sunt de ajuns în multe cazuri pentru succesul la acest test.

Recomandăm înscrierea la clase cu predare intensivă a limbii engleze, pentru a oferi copiilor o șansă în plus de aprofundare a limbii engleze la standarde academice.

Mai multe informații despre examenele de intensiv engleză și cele care le echivalează găsiți mai jos:

http://www.eecentre.ro/admiterea-clasa-ix-inceput-deja-certificatul-cambridge-echivaleaza-proba-la-limba-engleza/

http://adevarul.ro/educatie/scoala/examenele-cambridge-garanteaza-admiterea-liceele-program-bilingv-1_54181ba60d133766a82cc0b7/index.html


Un comentariu:

  1. Nice post the Google tips and tricks is useful to the student and it is very useful to me and i need more updates.
    Hadoop Training in Chennai

    RăspundețiȘtergere